El linx ibèric

Publicado por James , junio 02, 2010 8:38


És un felino endèmic de la Península Ibèrica. Actualment només existeixen dues poblacions aïllades entre si amb un total de menys de 300 individus, el que ho converteix en el felino més amenaçat del món.

És un felino d'aspecte fràcil, amb potes llargues i una cua curta amb una borla negra en l'extrem que sol mantenir alçada batent-la en moments de perill o excitació.

Les seves característiques: orelles punxegudes estan acabades en un pinzell de pèls negres rígids que afavoreix el seu camuflatge. Els mascles tenen les patilles i els pinzells negres més llargs que les femelles.

La seva coloració varia de marró a grisenc amb els flancs moteados de negre.
Existeixen tres patrons de pelaje:

* Mota fina: amb nombroses taques de petita grandària i repartides uniformement i de manera densa, que tendeixen a concentrar-se en els flancs laterals.

* Mota gruixuda A: les taques són de major grandària i tenen certa tendència a disposar-se en línies, apareixent dues o més parelles de motas de major grandària a nivell dels muscles.

* Mota gruixuda B: les motas són de la mateixa grandària que en la mota gruixuda A, però no s'aprecia cap ordenació específica ni les taques dels muscles.

El linx ibèric es troba en el bosc i matorral mediterrani, en zones molt restringides d'Espanya i Portugal, bé conservades, i aïllades de l'activitat humana, encara que a Portugal sembla que s'ha extingit. Aquest tipus d'hàbitat li proporciona refugi i pastures obertes per a caçar conills, que suposa el 90 % de la seva dieta.
El linx ibèric és l'únic carnívor considerat com especialista en conills.

He triat aquest animal per donar a conèixer la situació en què es troba. És un animal amb perill d'extinció, amb això només vull fer que la gent es fixi més que ha de ser un animal que no ha d'arribar a desaparèixer!

0 Response to "El linx ibèric"

Publicar un comentario